iPad trainingen voor logopedisten

Een logopedist die met haar tijd mee gaat heeft een iPad in haar praktijk of logopedie kamer. Maar heel vaak hoor ik dan: "wat kan ik er mee?"

Er is een iPad aanwezig, geleverd door de organisatie, school, leidinggevende maar eigenlijk weet hij/zij niet wat ze er allemaal mee kunnen doen.

Dat is heel jammer en daar kan ik verandering in brengen. De hoeveelheid apps is zo groot dat de meeste logopedisten door de bomen het bos niet meer zien en maar besluiten of niks te doen of die ene app te gebruiken die ze een keer gratis hebben aangeschaft.

Een logopedist heeft vaak de tijd niet om dit uit te gaan zoeken. 

De mogelijkheden die er zijn om een de iPad als therapeutisch hulpmiddel in te zetten, zijn eindeloos. Belangrijk is om te weten dat een iPad een hulpmiddel blijft, en geen doel op zich moet worden. Voor sommige kinderen en stoornissen is het inzetten van een iPad niet zo geschikt  maar voor vele kan het heel aanvullend zijn, afwisseling geven of cliënt motiveren om verder te gaan.

Daarnaast kunnen ouders die in het bezit zijn van een iPad (soms ook een Android tablet) de app ook thuis gebruiken waardoor de kinderen naast het half uur logopedie in de week nog meer mogelijkheden hebben om te oefenen.

Tijdens de training leer je het volgende :

  • Hoe kan je de iPad inzetten als therapeutisch hulpmiddel.

  • Welke apps kan je inzetten om taal uit te lokken?

  • Welke apps kan je inzetten op de woordenschat te vergroten?

  • Welke instellingen op de iPad kunnen je ondersteunen tijdens het gebruik ervan?

  • Waar moet je op letten bij het vinden van een geschikte app?

  • Hoe vindt je een geschikte app?

  • Hoe pas je een app aan? 

 

Er zijn apps die je helemaal op maat kan maken en er zijn apps die je niet hoeft aan te passen en meteen kan inzetten tijdens de therapie.

Je hebt apps die de precieze score van het individuele kind bijhouden zodat je makkelijk je doel van stellen en evalueren. 

De trainingen worden op maat gemaakt. Bij aanvraag van de cursus overleg ik op welke logopedische  gebieden de logopedisten kennis willen opdoen van de verschillende apps.

Het is ook mogelijk om eerst de beginselen van de iPad te leren, alvorens je  te richten op de verschillende apps. 

  • Facebook
  • Twitter
privacy pol.png

© 2018 Alle rechten voorbehouden - Willemiens Beeldspraak